Novo lice Fabije

Izvršen je facelift modela Fabia koji se najbolje uočava kroz promjenu dizajna prednjeg dijela vozila . Vertikalne linije su zamijenjene horizontalnim. Potpuno nove eksterne boje i felge su dostupne a i izgled unutrašnjosti je izmijenjen. Fabia je postala naprednija


U ponudi su potpuno novi motori .
Pored već poznatih benzinskih motora 1.2/44 kW i 1,2/51 kW, tu je novi turbo benzinski motor 1.2 TSI sa 63 kW odnosno 77 kW zavisno od odabrane varijante. Ove osnažene verzije mogu se poručiti sa sedmo – stupanjskim automatskim DSG mjenjačem  koji je zamijenio 6°automatski mjenjač Tiptronic.

Tu je i novi raspon dizelskih motora . Tu su 1.6 TDI CR/55 kW i 1.6 TDI CR sa 66 odnosno 77 kW zavisno od odabrane varijante. Ovi navedeni dizel motori koriste common rail tehnologiju ubrizgavanja goriva i opremljeni su sa DPF filterom protiv čestica štetnih gasova. Zajedno, benzinski motori i dizel motori u potpunosti ispunjavaju EU 5 normu emisije štetnih gasova.

 
 
Preuzmite dokument
 

Fabia Catalogue (4,55 MB)

Fabia RS Catalogue (1,68 MB)

Fabia GreenLine Catalogue (2,82 MB)

Fabia Accessories (2,04 MB)

ŠKODA Range Catalogue (4,78 MB)

 

 

 

 
 
Za kreiranje modela po svojoj želji pogledajte KONFIGURATOR

Novi 1.2 TSI benzinski motor odlikuje se nevjerovatnim performansama , odličnim ubrzanjem , tihim radom i malom potrošnjom goriva.

 

Spoljašnost

Promjena dizajna je učinila vanjski izgled Fabije više dinamičnijom i robusnijom. Horizontalne linije prednjeg branika sa novom maskom , sa modificiranim vizirom i haubom i novo dizajnirana maglo svijetla opremljena sa funkcijom dnevnih svjetala su optički prosirili prednji dio vozila    

Paleta eksternih boja je dopunjena sa Pacific plavom i novom  Rallye green metalik bojom. Ponuda felgi sada uključuje 16'' Elba i Comet aluminijumske felge kao i potuno nove poklopce za 14'' Comoros, odnosno  15'' Sattellite čelične felge. Po prvi put model Fabia sada može biti poručen sa krovnim nosačima ( u crnoj ili crno/sivoj kombinaciji).

 

Unutrašnjost

Mnoge su promjene u unutrašnjosti modela koje ne samo da su povećale komfor putnika već i poboljšalje funkcionalnost i upravljivost samog vozila .


Novi multifunkcionalni upravljač sa tri ili četiri kraka omogućava jednostavniju kontrolu radio uređaja ili telefona dok je estetski gledano unutrašnjost  unaprijeđena sa poboljšanjom instrument tablom koja sadrži nove kontrolne funkcije zajedno sa novim grafičkim dizajnom .
Klima uređaj i tipke za kontrolu izgledaju ljepše i kvalitetnije. Novi materijali i dizajn presvlaka su Domino Chess dizajn zajedno sa Drops Blue dezenom.

 

     
  A.S. auto-centar © 2012.