::
 
     
Više samouvjeren nego ikada do sada

Postojan dizajn, napredna tehnologija, mnogo prostora za putnike i prtljag, izvanredne performanse i odličan odnos cijena znači samo jedno- kvalitet. Prednosti koje su do sada privukle preko dva miliona kupaca širom svijeta čine Octaviju jednim od najusjpješnijih Škodinih modela.

Dizajn novog modela sa njegovom elegancijom jasno pokazuje da se radi o Škodinom automobilu iz Octavia opsega sa više dinamike i neformalnog šarma. Izgled je sada dodatno sofisticiran, linije su postale elegantnije, a prednji i zadnji dio vozila su redizajnirani.

 

 
 
Preuzmite dokument
 

Octavia Catalogue (3.83 MB)

Octavia RS Catalogue (1.70 MB)

Octavia GreenLine Catalogue (2.82 MB)

Octavia LPG Catalogue (1.55 MB)

Octavia Accessories (2.26 MB)

ŠKODA Range Catalogue (4.78 MB)
 
 
 
Za kreiranje modela po svojoj želji pogledajte KONFIGURATOR

 

Uvijek se pridržavamo izreke osnivača kompanije: "Samo najbolje za naše klijente" i zato Vaše zadovoljstvo Škodinim automobilima smatramo našim najvećim uspjehom.

 

Savršen spoj tehnologije i dizajna

Osjećaj udobnosti i sigurnosti povećan je novim karakteristikama i izgledom enterijera. Octavia sada pruža kompletno novu generaciju upravljača sa tri i četiri kraka, radio i navigacioni sistem, dostupnu kroz različite nivoe dodatne opreme.

Instrument tabla sjajan je primjer progesivnog, elegantnog dizajna, dobro ukombiniranim sa mekim, "touch-friendly" površinama. Bijelo pozadinsko svjetlo daje elegantan kontrast u odnosu na crnu boju instrument table, dok tradicionalno zeleno pozadinsko svjetlo ostalih elektronskih komponenti stvara ugodnu kombinaciju koja ne smeta u toku vožnje.

Novi materijali i boje sjedišta i tapacirung vrata u skladu su sa najnovijim trendovima kao i dekor same instrument table.

Napredna tehnologija

Tehnologija predstavljena u novoj Škodi Octavia među najnaprednijim je u danšnjim modernim automobilima. Najnovija Octavia dostupna je sa pet benzinskih i tri dizel motora, kao i uz širok spektar manuelnih i automatskih mjenjača.

U ponudu je uključen i revolucionarni sedmostepeni automatski DSG mjenjač, specijalno razvijen za 1.4 TSI/90 kW (122 KS) i 1.8 TSI/118 kW (160 KS) motore.

Motori nove Octavie pokrivaju širok opseg zapremine i snage, ispunjavajući očekivanja i najzahtjevnijih kupaca. Benzinski motori kreću se od modela 1.4 MPI/59 kW (80 KS) do najjačeg u ponudi 2.0 TFSI sa snagom od 147 kW (200 KS). Dizel motori uključuju dva turbo motora snage 77 kW (105 KS) i 103 kW (140 KS), ili common rail dvolitarski turbo dizel snage 125 kW (170 KS).

     
  A.S. auto-centar © 2012