:
 

Škoda je sinonim za vrhunsku sigurnost

Octavia Tour i Octavia Combi Tour projektovani su kao proizvod koji je povoljan za klijenta, ali sadrži mnogo aktivnih i pasivnih sigurnosnih elemenata.

Maksimalni sigurnosni standard je jednako važan za Tour verziju kao i za druge modele u Škoda asortimanu proizvoda

 

 
 
Preuzmite dokument
 

Octavia Tour - Catalogue (2,13 MB)

ŠKODA Range Catalogue (4.78 MB)
 
 
 
Za kreiranje modela po svojoj želji pogledajte KONFIGURATOR

 

     

Tu su, dakle, vazdušni jastuci za vozača i suvozača, ABS, uključujući i EBV + MSR + ASR + HBA + MBA, halogena svjetla, imobilizer, indikator vanjske temperature, podesiva prednja svjetla, podešavanje nagiba vozačevog sjedala, treći brake light, sistem prekida protoka goriva u slučaju sudara i uključivanje svjetla upozorenja za vrijeme naglog kočenja.

 

Osnovni elementi sigurnosti takođe uključuju u tri tačke i po visini podesivim prednjim sigurnosnim pojasevima s retraktorima, priprema za ugradnju dvaju dječjih sjedala koristeći sistem ISOFIX sigurnost na stražnjim sjedalima, prednji nasloni za glavu woks, dva stražnja naslona za glavu i sigurnosnim reflektori u unutrašnjosti ispred vrata

     
 
 
 
             

ABS, ASR i ESP

ABS je standardni dio opreme. ASR (regulacija pogonskog proklizavanja) može se deaktivirati tipkom smještenom u središnjoj konzoli, dok ESP (elektronički program stabilizacije), kojim vozilo može biti opremljeno, ostaje aktivan.

 

Svjetla za maglu

Vozilo je opremljeno dnevnim svjetlima, a po želji ga možete opremiti i svjetlima za maglu.

 

 

ISOFIX system

Osnovni preuslov za sigurnost najmanjih putnika je priprema za pričvršćenje dvije dječje sjedalice . ISOFIX sistem koristite na stražnjim sjedalima.

 

Prtljažni prostor

S programom mreža, koji je na raspolaganju kako za limuzinu tako i za Combi, povećavate varijabilnost prtljažnika do maksimuma i istovremeno sprečavate klizanje i oštećivanje predmeta tokom transporta.

     
  A.S. auto-centar © 2012