Trenutna generacija Superb-ovog modela kupcima nudi prostran automobil sa naprednom tehnologijom ( TSI, DSG mjenjač, AFS prilagodljiva svjetla, TwinDoor stražnja vrata). Nova Superb Combi dodaje niz prednosti onima koje već posjeduje.

Prvenstveno, prostrani 633/1865 litarski prtljažnik, sa mnogo novih elemenata funkcionalnosti i udobnosti, dvodijelni panorama krov sa kliznim prednjim dijelom, električno zatvaranje stražnjih vrata sa svjetlom, napredni 4x4 pogon, i naravno u 2010-oj Kessy keyless sistem za zaključavanje, otključavanje i pokretanje vozila.
 
 
Preuzmite dokument
 

Superb Catalogue (3.82 MB)

Superb GreenLine Catalogue (2.82 MB)

Superb Accessories (4.52 MB)

ŠKODA Range Catalogue (4.78 MB)
 
 
 
Za kreiranje modela po svojoj želji pogledajte KONFIGURATOR

 

Elektronski kontrolisan panorama krov ima dimenzije 1364 x 870 mm. Kada je preklop otvoren, specijalan mrežasti nastavak izlazi da smanji buku i ulazak vjetra u unutrašnjost vozila. Prednji i fixni dio su napravljeni od zatamnjenog stakla, pružajući maksimalan ugođaj. Kontrolni elementi su na dohvat ruke vozaču i suvozaču. Kompletan panorama krov prekirven je elektronski pokretnom roletnom mrežastog oblika.

 

Električni kontrolisana vrata prtljažnika

Elegantne ali i dinamične linije vozila skladno su dovršene stražnjim vratima. Zajedno s novim oblikom stražnjih svjetala, oni su jedan od glavnih elemenata dizajna nove Škode Superb Combi.

Značajan element koji čak i dalje povećava udobnost jeste mogućnost električnog otvaranja i zatvaranja. To ide uz pomoć tipke na daljinskom upravljaču, tipkom na unutrašnjem dijelu stražnjih vrata i na centralnoj konzoli. Osim toga moguće je podesiti i visinu otvaranja vrata na nekoliko stupnjeva. Prljave ruke od otvaranja pri ružnom vremenu pripadaju prošlosti.

Vrata su prilagodjena najstrožijim sigurnosnim standardima. Opremljena su i sa zaštitom od zaglavljivanja. Otvaranje i postavljanje položaja popraćeno je zvukom koji izlazi iz zvučnika.

Novi koncept prtljažnog prostora

Prilagodivi prtljažni prostor je još jedna od prednosti novog modela. Osnovna zapremina od 633 litra može se proširiti na 1865 litara ukoliko oborite zadnja sjedista, i to vam omogućava transport vrlo velikih stvari ukoliko postoji potreba za tim.

Novi koncept, koji nije standardan za sve verzije, uključuje, u kombinaciji sa drugim elementima, pod sa pričvrščivaćima koji omogućavaju dodatno osiguravanje prtljaga odnosno sistem sa integrisanim aluminijskim šipkama i automatskom presvlakom. Tu su još i kuke za pričvršćivanje, 6 vezivnih tačaka sa programom mreža i uklonjiva LED sijalica. Osvjetljenje prtljažnog prostora kao i prostora iza vozila je obezbjeđeno parom sijalica lociranih na unutrašnjoj strani prtljažnih vrata.

Visina ruba na kojem se utovara iznosi svega 600mm i produžena verzija prtljažnog dna omogućava da gornji rub branika bude prekriven i time zastićen od mogućih ostećenja koja mogu nastati prilikom utovara ili istovara velikog i teškog prtljaga.
     
  A.S. auto-centar © 2012