Osjećaj sigurosti i užitka prilikom vožnje

Škoda Superb, zahvaljujući širokom spektru sigurnosnih elemenata koji garantiraju maksimalnu zaštitu putnika, prevazilazi Vaša očekivanja.

Činjenicu da u svojoj klasi Superb zaista ima primat kada je sigurnost u pitanju, potvrdila je nezavisna organizacija Euro-NCAP, gdje je ovo vozilo dobilo pet zvjezdica,što je najvisočija moguća ocjena.

 
 
 
Preuzmite dokument
 

Superb Catalogue (3.82 MB)

Superb GreenLine Catalogue (2.82 MB)

Superb Accessories (4.52 MB)

ŠKODA Range Catalogue (4.78 MB)
 
 
 
Za kreiranje modela po svojoj želji pogledajte KONFIGURATOR

 

     

Kada govorimo o zračnim jastucima , Škoda Superb može ponuditi do devet zračnih jastuka. Pored zračnog jastuka za glavu, zračnih jastuka vozača i suvozača te bočnih zračnih jastuka, Superb posjeduje i zračne jastuke za koljena vozača te bočne zračne jastuke na zadnjem sjedištu.

Zahvaljujući Bi-xenon svjetlima sa AFS fukcijom, integriranim teleskopskim uređajem za pranje farova, senzoru za kišu i svjetlima za maglu sa opcijom zaokretanja Superb se povinuje pravilu „vidjeti i biti viđen“.

 

Dodatak progresivnom servo upravljaču sa varijabilnom efektom i disk kočnicama na sva četiri točka osigurava izvrsnu stabilnost i kontrolu Superba.

Standardna oprema uključuje ESP sistem stabilnosti sa EDL elektronskom blokadom diferencijala i HBA hidrauličnim sistemom za pomoć pri kočenju.

Za Vašu veću sigurnost i još udobniju vožnju možete naručiti i pomoć pri kretanju uzbrdo, sa kojim lako možete krenuti i bez upotrebe ručne kočnice.

       
 
 
 
             

Bi – Xenon farovi

BI-Xenon farove sa AFS-om (adaptivna predna svjetla) automatski se prilagođavaju različitim uslovima vožnje, okrećući se u okukama, a u zavisnosti od brzine i uslova vožnje mijenjaju jačinu te se prilagođavaju i načinima vožnje (u gradu, na autoputu ili po kiši).
 

Zračni jastuci za koljena

Po prvi put u jednom Škodinom modelu, kao jedna od sigurnosnih karakteristika, pojavljuje se zračni jastuk za koljena vozača. Smješten je ispod upravljačke konzole kako bi reducirao povrede koje mogu nastati prilikom sudara. Vozila koja imaju ugrađen ovaj zračni jastuk se mogu prepoznati po oznaci koja se nalazi na bočnoj strani komandne table.
 

Sistem za pomoć pri parkiranju

Parking Assistant čini Vaše parkiranje mnogo lakšim. Jednostavno pritisnite dugme i asistent pri parkiranju će izračunati da li se možete parkirati ili ne. Mjenjač ubacite u rikverc, blago pustite kvačilo, a novi Superb će se pobrinuti za parkiranje.
 

Multifunkcionalni volan

U vrhunskoj izvedbi, trokraki i četvorokraki multifunkcionalni volan nudi kontrolu radio prijemnika, kao i mobilnog telefona. Trokraki multifunkcionalni volan, uz ekskluzivni DSG automatski mjenjač, nudi mogućnost mijenjanja brzina na volanu.
       
  A.S. auto-centar © 2012