Zahvaljujući patentiranoj konstrukciji TwinDoor vrata iz dva dijela, nova Škoda Superb kombinuje praktične prednosti limuzine s pet vrata s elegancijom sedana. Potpuno individualan pristup dizajnu učinio je novi Superb fascinantnim vozilom. Prostranost unutrašnjosti i korišteni materijali povećavaju već poseban nivo udobnosti za vrijeme vožnje.

Superb dolazi s nizom potpuno novih unapređenja. Po prvi puta u Škoda vozilima postoje zračni jastuk za koljena vozača i bočni zračni jastuci straga (Superb može imati do 9 zračnih jastuka), sistem pomoći pri parkiranju i Bi-Xenon prednja svjetla s AFS-om. Za 1,8 TSI/118kW motor dostupan je 7-stepeni automatski DSG mjenjač koji je moguće kontrolisati upotrebom ručice na višenamjenskom volanu.
 
 
Preuzmite dokument
 

Superb Catalogue (3.82 MB)

Superb GreenLine Catalogue (2.82 MB)

Superb Accessories (4.52 MB)

ŠKODA Range Catalogue (4.78 MB)
 
 
 
Za kreiranje modela po svojoj želji pogledajte KONFIGURATOR

 

Emory unutrašnjost, koja kombinira nekoliko materijala boje bjelokosti (tkanina, koža i umjetna koža), izvrsno odgovara Elegance verziji. Prednja armatura dolazi u dizajnu s dvije boje (crna/ bjelokost) u svijetloj unutrašnjosti.

 

TwinDoor sistem

Originalnost tehnološkog dizajna će Vas ostaviti bez riječi. Jedinstven sistem otvaranja prtljažnika TwinDoor je potvrda svjetske klase, kao i dokaz koliko se pažnje posvećuje kupcu i njegovoj udobnosti.

Ukoliko u prtljažnik želite smjestiti manje predmete, jednostvno ga otvorite kao što bi to uradili na običnom sedanu. Ipak, ni veći predmeti ne predstavljaju problem kada se radi o novom Superbu. Zahvaljujući TwinDoor sistemu prtljažnik se može otvoriti u potpunosti, uključujući i zadnji prozor, kao što je slučaj sa liftback-om. Na ovaj način se ostvaruje lakši pristup prtljažnom prostoru, čiji se volumen sa 565 l može povećati na impozantnih 1,670 l ukoliko se preklope zadnja sjedišta.

Još jedna inovacija. Nema potrebe da se više mučite prilikom zatvaranja prtljažnika. Potrebno je da samo malo spustite poklopac, a električni motori će uraditi ostatak posla. Zaista su impresivne karakteristike koje novi Superb posjeduje.

Bi-Xenon farovi sa AFS-om

Farovi neobičnog oblika na novom Superbu već na prvi pogled ovom modelu daju dinamičan izgled. Upravo farovi diminiraju elegantnim dizajnom automobila, što je nemoguće ne primijetiti.


Bi-Xenon farove karakteriše izvanredno osvjetljenje kombinovano sa multifunkcionalnošću AFS-a (adaptivnih prednjih svjetala). Automatski se prilagođavaju različitim uslovima vožnje, okrećući se u okukama, a u zavisnosti od brzine i uslova vožnje mijenjaju jačinu te se prilagođavaju i načinima vožnje, npr. u gradu, na autoputu ili po kiši.


Funkcija “turističko svjetlo” se koristi prilikom ulaska vozača u zemlju sa različitim pravilima vožnje od onog u kojem je vozilo proizvedeno. Npr., automobil napravljen za vožnju na lijevoj strani ulice neće zaslijepiti vozilo koje mu dolazi iz suprotnog pravca.

     
  A.S. auto-centar © 2012